Hartcoherentie: leer met stress omgaan!

Te veel stress?

Iedereen krijgt dagelijks te maken met stress. Stress kan gezond maar ook ongezond zijn.

www.psychischegezondheid.nl

Stress kan je gezondheid ondermijnen

Langdurige stress heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Lichaamsprocessen raken uit balans en uw immuunsysteem gaat minder goed werken. Stress speelt vaak een rol bij slecht slapen, hoofdpijn en rugpijn. Stress is meestal niet de oorzaak van een ziekte, maar het speelt wel een rol bij het ontstaan van allerlei ziekten.

Leer met stress omgaan en verbeter je gezondheid en je humeur

Hartcoherentie is een in Amerika ontwikkelende methode waarmee je zelf snel je stress-level omlaag kunt brengen. Het verbeteren van je hartcoherentie is een manier om beter met stress en de negatieve gevolgen van stress om te gaan.

Het ritme van je hart is bepalend voor je hele functioneren. Heb je een chaotisch hartritme (zoals bij stress), dan ben je uit balans; je bent gespannen en kunt niet helder meer denken. Is je hartritme daarentegen coherent (je natuurlijke staat!), dan voel je je prima en kun je optimaal presteren.

Via een biofeedbackmethode wordt het hartritme in beeld gebracht op een beeldscherm. Door ademhalingstechnieken kun je leren om het hartritme direct te beïnvloeden

www.heartmathbenelux.com