Mindfulness, juist nu!

Wat is mindfulnesstraining?

Het is een praktische training in het oefenen van de aandacht. Je wordt je bewust van je gedachten, lichamelijk reacties, gevoelens en emoties. Door dit bewustzijn ontstaat er meer grip en kun je beter kiezen hoe je met de obstakels, die in ieders leven aanwezig zijn, om kan gaan. Mindfulness richt zich niet op het veranderen van problemen, maar op het veranderen van je houding ten opzichte van die problemen.

Programma

Tijdens de sessies oefenen we met het vergroten van de aandacht door het doen van de bodyscan, bewegingsoefeningen en zitmeditatie. Er is altijd tijd om de ervaringen na te bespreken. Iedere sessie heeft een eigen thema, zoals bewust leven ipv op de automatische piloot, grenzen verkennen, stress bewust beantwoorden, communiceren met aandacht en zelfzorg.

Resultaten

Mindfulness is een methode die vanuit de wetenschap wordt onderbouwd en effectief is gebleken (evidence-based) om beter om te gaan met de wisselvalligheden van het leven zoals stress, piekeren, slapeloosheid, onrust en lastige emoties.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen met klachten of die klachten wil voorkomen.
Iedereen die een investering wil doen in het ervaren van meer balans in haar/zijn leven, kan deelnemen.

Door wie?

Moniek Wester Keegstra (opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness). Voor vragen ben ik bereikbaar op 06-41223697.  Meedoen? Meld je aan via info@perspectiefpraktijk.nl of gebruik het contactformulier.

In het kort

  • 8 weken met 8 online bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele dag
  • Startdata: september 2020
  • Maximaal 8 deelnemers per groep
  • Nodig is een laptop of computer.

Kosten

Normaal kost een mindfulnesstraining minimaal €450,-. Deze training wordt tijdelijk aangeboden voor €300,-.

Corona/Covid-19: hoe gaat Perspectief om met de recente maatregelen?

We volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van onze beroepsvereniging LVVP.

Alle intake en behandelgesprekken vinden plaats face-to-face of  via beeldbellen met behulp van ClickDoc Videoconsult. Kies je voor beeldbellen, dan ontvang je via dit systeem een mail met een link en een code waarmee je kunt inloggen.  In de virtuele wachtruimte word je dan ‘opgehaald’ door je behandelaar. Alles wat je nodig hebt is goede WiFi, een computer of laptop met camera en geluid, het liefst oortjes of een koptelefoon en een rustige ruimte.

We werken met een EMDR Online programma, dus ook EMDR is via beeldbellen mogelijk.

Voor vragen kun je contact opnemen met je behandelaar  of via info@perspectiefpraktijk.nl.