Mindfulness, juist nu!

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een praktische training in het oefenen van de aandacht. Je wordt je meer bewust van je lichaam en je lichamelijk reacties, je gedachten, gevoelens en emoties. Door dit bewustzijn ontstaat er meer ruimte om te kiezen hoe je met de obstakels, die in ieders leven aanwezig zijn, om kan gaan. Dit geeft meer grip op het leven. Mindfulness richt zich niet op het veranderen van problemen, maar op het veranderen van je houding ten opzichte van die problemen. Als een surfer op de golven van het leven meebewegen in plaats van je te laten overspoelen en te worden meegesleurd.

Programma
Tijdens de sessies oefen je met het vergroten van de aandacht door het doen van de bodyscan, met aandacht bewegen en meditatie. Daarnaast heeft iedere sessie een eigen thema, zoals bewust leven ipv op de automatische piloot, grenzen verkennen, stress bewust beantwoorden, communiceren met aandacht en zelfzorg. Er is altijd ruimte om de ervaringen na te bespreken.

Resultaten
Mindfulness is een methode die vanuit de wetenschap wordt onderbouwd en effectief is gebleken (evidence-based) om beter om te gaan met de wisselvalligheden van het leven zoals stress, piekeren, slapeloosheid, onrust en lastige emoties.

Voor wie?
De training is geschikt voor iedereen met klachten of die klachten wil voorkomen. Iedereen die een investering wil doen in het ervaren van meer balans in haar/zijn leven, kan deelnemen.

Door wie?
Moniek Wester Keegstra opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness. Met haar achtergrond als fysiotherapeut is het lichaam zowel vertrekpunt als eindstation tijdens de training. Bel haar gerust op 06-41223697 als je meer wilt weten over de training. Aanmelden kan via info@perspectiefpraktijk.nl of mindfulnessjuistnu@gmail.com.

In het kort
De training duurt 8 à 10 weken met 8 bijeenkomsten van 2,5 uur + 1 stiltedag.
Startdatum: regelmatig (afhankelijk van aantal aanmeldingen).