Cursus HARTcoherentie: Zelf stress, angst en depressie overwinnen

Het emotionele en het rationele brein

Diep in de hersenen zit het emotionele brein (ook wel lymbisch systeem genoemd) dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beïnvloedt. Het cognitieve brein, dat later in de evolutie is gevormd, controleert het kennen, denken, redeneren en de taal. De informatieverwerking in het emotionele brein verloopt relatief eenvoudig en snel en is gericht op overleven. Als het emotionele en het cognitieve brein elkaar aanvullen, dan ervaren we een innerlijke harmonie.

Stress kan je gezondheid ondermijnen!

Langdurige stress heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Lichaamsprocessen raken uit balans en uw immuunsysteem gaat minder goed werken. Stress speelt vaak een rol bij slecht slapen, hoofdpijn en rugpijn. Stress is meestal niet de oorzaak van een ziekte, maar het speelt wel een rol bij het ontstaan van allerlei ziekten.

Hartcoherentie

Hartcoherrentie is een biofeedbackmethode waarmee je kunt zien hoe gestrest je bent. In de cursus leer je door ademhalingstechnieken meer controle te krijgen over je hartritme en het emotionele brein, waardoor er meer rust en helderheid in het denken en handelen ontstaat.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Het programma is ook online beschikbaar voor individueel gebruik.

Geïnteresseerd? Mail naar info@perspectiefpraktijk.nl

Corona/Covid-19: hoe gaat Perspectief om met de recente maatregelen?

Alle intake en behandelgesprekken worden voorgezet via beeldbellen met behulp van het programma Zoom. Je ontvangt van je behandelaar via mail een link met je afspraak waarop je kunt wachten in de virtuele wachtruimte.

Alles wat je nodig hebt is goede WiFi, laptop met camera en geluid, het liefst oortjes en een rustige ruimte. Download Zoom en de behandelaar stuurt je een link voor de afspraak waarop je kunt wachten in de virtuele wachtruimte.

We hebben een EMDR Online programma aangeschaft, dus ook EMDR trajecten kunnen gecontinueerd worden

Voor vragen kan je contact opnemen met je behandelaar of met info@perspectiefpraktijk.nl