Cursus HARTcoherentie: Zelf stress, angst en depressie overwinnen

Het emotionele en het rationele brein

Diep in de hersenen zit het emotionele brein (ook wel lymbisch systeem genoemd) dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beïnvloedt. Het cognitieve brein, dat later in de evolutie is gevormd, controleert het kennen, denken, redeneren en de taal. De informatieverwerking in het emotionele brein verloopt relatief eenvoudig en snel en is gericht op overleven. Als het emotionele en het cognitieve brein elkaar aanvullen, dan ervaren we een innerlijke harmonie.

Stress kan je gezondheid ondermijnen!

Langdurige stress heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Lichaamsprocessen raken uit balans en uw immuunsysteem gaat minder goed werken. Stress speelt vaak een rol bij slecht slapen, hoofdpijn en rugpijn. Stress is meestal niet de oorzaak van een ziekte, maar het speelt wel een rol bij het ontstaan van allerlei ziekten.

Hartcoherentie

Hartcoherrentie is een biofeedbackmethode waarmee je kunt zien hoe gestrest je bent. In de cursus leer je door ademhalingstechnieken meer controle te krijgen over je hartritme en het emotionele brein, waardoor er meer rust en helderheid in het denken en handelen ontstaat.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Het programma is ook online beschikbaar voor individueel gebruik.

Geïnteresseerd? Mail naar info@perspectiefpraktijk.nl

Corona/Covid-19: hoe gaat Perspectief om met de recente maatregelen?

We volgen nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van onze beroepsvereniging LVVP.

Alle intake en behandelgesprekken vinden plaats face-to-face of  via beeldbellen met behulp van ClickDoc Videoconsult. Kies je voor beeldbellen, dan ontvang je via dit systeem een mail met een link en een code waarmee je kunt inloggen.  In de virtuele wachtruimte word je dan ‘opgehaald’ door je behandelaar. Alles wat je nodig hebt is goede WiFi, een computer of laptop met camera en geluid, het liefst oortjes of een koptelefoon en een rustige ruimte.

We werken met een EMDR Online programma, dus ook EMDR is via beeldbellen mogelijk.

Voor vragen kun je contact opnemen met je behandelaar  of via info@perspectiefpraktijk.nl.