Te veel stress?

Een enkele keer hoofdpijn hebben is niet ongewoon en af en toe flink moe zijn na een dag hard werken kan een voldaan gevoel geven. Niets om u zorgen over te maken dus. Of toch..? Want doen uw klachten zich echt ‘af en toe’ voor? Of steken ze ‘regelmatig’ de kop op?

Kleine en veel voorkomende klachten kunnen ongemerkt iemands leven binnensluipen. Misschien bent u er al aan gewend geraakt dat u zich vaak moe voelt. Maar vaak moe zijn, is dat wel zo gewoon? En die maagpijn, hoort die echt bij u?

Als u doorgaat en uw symptomen negeert, kan dat een tijdlang goed gaan. Maar onvermijdelijk komt het moment dat de klachten hun tol eisen. Uw accu raakt leeg. In plaats van ‘soms’ bent u dan voortdurend moe en het plezier in uw werk verdwijnt. Na verloop van tijd lijkt dat gevoel bij uw leven te horen. Uiteindelijk raakt u overspannen of opgebrand. Het kost veel tijd om daarvan te herstellen. Des te belangrijker is het om het niet zover te laten komen. Neem uw eerste spanningsklachten serieus. Het zijn alarmsignalen. Hoe eerder u uw klachten herkent en de oorzaken aanpakt, des te kleiner de kans dat u overspannen wordt. Uw lichaam vraagt niet voor niets om aandacht!

www.psychischegezondheid.nl

Stress kan je gezondheid ondermijnen

Langdurige stress heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Lichaamsprocessen raken uit balans en uw immuunsysteem gaat minder goed werken. Stress speelt vaak een rol bij slecht slapen, hoofdpijn en rugpijn. Stress is meestal niet de oorzaak van een ziekte, maar het speelt wel een rol bij het ontstaan van allerlei ziekten.

Leer met stress omgaan en verbeter je gezondheid en je humeur

Hartcoherentie is een in Amerika ontwikkelende methode waarmee je zelf snel je stress-level omlaag kunt brengen. Het verbeteren van je hartcoherentie is een manier om beter met stress en de negatieve gevolgen van stress om te gaan.

Het ritme van je hart is bepalend voor je hele functioneren. Heb je een chaotisch hartritme (zoals bij stress), dan ben je uit balans; je bent gespannen en kunt niet helder meer denken. Is je hartritme daarentegen coherent (je natuurlijke staat!), dan voel je je prima en kun je optimaal presteren.

Via een biofeedbackmethode wordt het hartritme in beeld gebracht op een beeldscherm. Door ademhalingstechnieken kun je leren om het hartritme direct te beïnvloeden

www.heartmathbenelux.com